Dip fetas me fistikia Eginis / Fetadip med pistasjnøtter

IMG_3386

Fetaost, pistasjnøtter og masse friske urter, det er en suveren miks! Oppskriften fant jeg på bloggen til Dimitris Karmoutsos, hvem nå han måtte være. Dip har han iallfall teken på.

  • 170 gram (gresk) fetaost
  • 70 gram pistasjnøtter (vekt uten skall)
  • ca 5 ss kaldt vann
  • 1,5 dl bladpersille, finhakket
  • 0,5 dl mynte, finhakket
  • 2 ss dill, finhakket
  • salt, nymalt pepper
  • litt god olivenolje
  • litt dill og/eller finhakkede pistasjnøtter til pynt

Bland osten og nøttene i en blender e.l. med vannet, til du har en jevn blanding. Ha dette i en bolle og rør inn urtene. Smak til med pepper og salt, det er ikke sikkert du trenger salt for fetaen gir ofte nok saltsmak.

La dippen stå i kjøleskapet til ca én time før den skal serveres. Sett den på kjøkkenbenken så den blir romtemperert, og til slutt pynter du med noen olivenoljedråper, dill og nøtter.

IMG_4816

Pistasjnøtter på tre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s