Gigantes me spanaki / Bønner med spinat

SpinatBønner

Så sunt, så godt! Bønner og spinat i skjønn forening i denne snarlagede retten – iallfall om du bruker hermetiske bønner, og det gjør jeg her. Mens den står og koser seg i ovnen kan du grille, steke eller trekke fisk til, men jeg synes dette er mer enn nok mat som hovedrett, gjerne med fetaost og brød til. Oppskriften er fra OliveTomato, der er olivenoljemengden doblet i forhold til min oppskrift. Salaten kan spises både varm og ved romtemperatur.

  • 400 gram store hvite bønner fra boks (nettovekt)
  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk, hakket
  • 2 vårløk, skåret i ringer
  • 2 finhakkede hvitløksfedd
  • 250 gram spinat
  • 3 ss hakket dill
  • salt/pepper
  • sitronbåter til servering

Skyll bønnene til de slutter å skumme. Ha 1 ss olivenolje i en vid gryte og småstek løk og vårløk i ca fem minutter. Tilsett hvitløk og stek i noen sekunder til. Legg i nyvasket spinat, legg på lokk og la den falle sammen.
Ha oppi bønnene og dillen samt den siste ss med olivenolje, rør om og smak til med salt og pepper. Hell alt i et ildfast fat, og bak det i ca 20 minuter på 180 grader. Ved servering kan hver og en skvise over så mye sitron de bare vil.

Hovedrett til to.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s