Hortofagikos gyros / Vegetargyros

IMG_2547

Vi fortsetter med nok en vegetarrett, og som i den forrige (bekri meze med sopp), skal vi også denne gangen erstatte kjøtt med sopp. Portobellosopp eller østerssopp gjør seg godt i gyropitaen, de er jo ganske «kjøttete» av seg.

Jeg ikke vegetarianer, men jeg har adoptert den greske skikken med å spise mindre kjøtt og mer belgfrukter og grønnsaker. Så selv om jeg er glad i vanlig gyropita, dvs med kylling, synes jeg faktisk denne vegetarvarianten er minst like god.

  • per pitabrød:
  • 100 gram portobellosopp eller østerssopp, i strimler
  • 1 ss olivenolje
  • salt og pepper, oreganokrydder
  • 2 -3 ss tzatziki
  • 2 – 3 skiver tomat
  • noen strimler rødløk
Bak pitabrød etter denne oppskriften, eller kjøp ferdige og varm dem i ovnen etter anvisning på pakken.
Pisk sammen olivenolje, salt, pepper og oregano i en bolle, tilsett soppstrimlene og bland godt. Varm en stekepanne, og stek soppen på høy varme i ca 3 minutter.

Splitt pitabrødet slik at du har en lomme. Fordel nesten all tzatzikien på pitabrødet, legg på sopp, tomater og løk, og ha i resten av tzatzikien. Spis nylaget!

IMG_2549

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s