Greske kylling- og spinatburgere

IMG_1528

Nydelig gode og erkesunne er disse kyllingburgerne, som er en deilig liten meze sammen med tzatziki. Med poteter og salat til blir de en hel middag, eller hvorfor ikke bruke dem – som navnet sier – som burgere, i hamburgerbrød eller pitabrød, med salat, tomat og tztatziki, for eksempel. Og vil du heller lage kjøttboller, er det heller ikke noe problem med denne deigen.

  • 2 – 3 vårløk, i ringer
  • litt olivenolje til steking
  • 1 hvitløksfedd, most eller mortret
  • 65 gram frisk babyspinat (en pose)
  • 2 ss hvitvin (eller vann)
  • 400 gram kyllingdeig
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 1/4 ts tørket basilikum eller tørkede selleriblader
  • salt, pepper

Stek vårløken lett i olje i en gryte, til løken mykner, tilsett hvitløk og stek til det dufter godt av den. Legg spinaten i gryten sammen med hvitvin, og dekk med lokk eller aluminiumsfolie til spinaten synker sammen.

Overfør grytens innhold til en bolle, og tilsett kylling og krydderne. Bland godt og form burgere. Stek dem i samme panne som du stekte løk- og spinatblandingen, tilsett mer olje om det trengs.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s