Patates me bira / Poteter med øl

IMG_1173

Grillsesongen er langt fra over, og her skal du få en deilig oppskrift på tilbehør som gjør seg selv i ovnen. Dette er også deilig til stekte lammekoteletter, keftedes, eller på et mezedesbord isteden for pommes frites.

Potetretter som dette er vanlig i Hellas, hvor kokt potet er for en styggedom å regne. Her får potetene følge av øl og ost. Osten i originaloppskriften fra olivemagazine.gr er kefalotyri, en gresk geite- og/eller sauemelksost. Får du ikke tak i den, bruker du en annen hard, skarp, tørr ost, som parmesan eller pecorino romano.

  • 2 kilo faste poteter, skrubbet eller skrelt og delt i båter
  • 1 stor løk, i båter
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 0,5 dl ekstra jomfruolje
  • 0,5 dl mild sennep
  • 2 fedd hvitløk, most eller mortret
  • skall (bare det gule) fra 2 sitroner
  • 1 ts timiankrydder (eller oregano)
  • 2,5 dl øl
  • 150 gram parmesan, pecorino eller kefalotyri, i terninger
  • salt, pepper

Legg potet, løk og paprika i en langpanne. Bland olivenolje, sennep, hvitløk, sitronskall, timian og øl samt salt og pepper, og bland dette godt med grønnsakene. Dekk pannen med aluminiumsfolie.

IMG_1176Bak potetene ved 200 grader i 35 – 40 minutter. Ta ut fatet, fjern folien og bland alt igjen. Fordel osten over potetene. Bak videre i 10 – 15 minutter. Sjekk om potetene er møre, hvis ikke stek videre lengre nede i ovnen til de er det. Server varmt eller lunkent, pass på å få med litt av den gode sausen.

6 – 8 porsjoner, minst!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s