Chirina filetakia me vyssino / Svinefilet med moreller

svinmorell

Kjøtt med et søtt element i sausen er populært i Hellas. Tidligere har jeg postet oppskrift på en av mine personlige favoritter, okse med svisker, nå får du en deilig og snarlaget rett som kombinerer svinefilet og moreller. Oppskriften kommer fra olivemagazine.gr.

  • 500 gram svineindrefilet
  • 0,5 dl olivenolje
  • 4 – 5 vårløk, i ringer
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 2 dl tørr rødvin
  • 2 dl moreller eller kirsebær, fjern steinene
  • 1 ss honning
  • 1 ss frisk timian eller 1 ts tørket
  • salt, pepper

Del fileten i 2-3 cm tykke skiver. Varm halvparten av oljen i en panne og legg i filetene. Krydre med salt og pepper, og stek dem i et par minutter til de får farge. Legg dem til side.

Varm resten av olivenolje i pannen, tilsett vårløk og hvitløk og la det surre på svak varme i 3-4 minutter. Hell i vin og fosskok i ett minutts tid, mens du rører godt. Tilsett moreller, honning, timian, salt og pepper, og kok i 5-6 minutter. Legg svinefiletene oppå kirsebærsjyen og la alt småkoke i ca 5 minutter til. Da skal kjøttet være rosa inni, er du usikker så bruk et steketermometer: det skal vise minst 65 grader. Smak til sjyen, kanskje trenger du mer salt og pepper. Server maten straks, sammen med potetmos, ris eller grønn salat.

Til 2 

morell

Et slikt verktøy gjør det enkelt å fjerne steiner, enten de er i moreller eller oliven.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s