Psites domates me tyri / Bakte tomater med ost

IMG_5039

Gratulerer med dagen!

I går serverte jeg fetafylte tomater til min kjære, for det her han så glad i. Det er en enkel og snarlaget lunsj, med masse smak i. Vi bruker bare litt nybakt brød til. Tomatene er supre som en mezé også, da kan du beregne én til hver, her får du ingrediensliste til to tomater, passende mengde for lunsj til én person:

Server tomatene varmt eller ved romtemperatur. Oppskriften er fra øya Mytilini, eller Lesvos som vi helst sier i Norge, nærmere bestemt fra Lesvos News.

  • 2 tomater
  • 75 gram hvit geitost eller fetaost, most med gaffel
  • 1 lite egg, lett sammenpisket
  • 1/2 fedd hvitløk, finhakket eller mortret
  • 2 ss frisk basilikum, finhakket
  • salt og pepper
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje, pluss litt til å smøre formen
  • litt finklippet gressløk eller basilikum til garnityr

Skjær toppene av tomatene og legg dem til side. Fjern tomatinnmaten (frø, hinner) ved hjelp av en liten kniv og en skje, pass på at du ikke lager hull. Sett tomatene tett i en ildfast form du har smurt med litt olje.

Bland osten med egg, hvitløk, basilikum, salt*) og pepper, samt 1/2 ss av olivenoljen. Fyll dette i tomatene, ca 3/4 opp, og dekk med tomat-toppene. Ringle resten av oljen over.

*) hvis fetaosten er veldig salt, sløyfer du saltet. Smak deg fram!

Bak dette ved 200 grader i 35 minutter, ta formen ut av ovnen og la den hvile på benken i ca 15 minutter. Dryss urten over ved servering.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s