Keik milou me karydia / Eplekake med valnøtter

P1260002

Jeg har fått ny komfyr, og denne kaken fikk jomfruturen i stekeovnen. Alltid spennende med nye komfyrer, man må passe ekstra godt på baketiden, men det gikk heldigvis bra denne gangen. Kaken som fikk æren er hentet fra bloggen Oxi mono mamades, Ikke bare mammaer, og er formelig stappfull av epler, men med bare 1,5 dl sukker i deigen. Masse valnøtter skal også oppi, og olivenolje istedenfor smør. Det er vanskelig å få en god kake sunnere enn det (sier jeg til meg selv og tar et stykke til).

  • 1 dl olivenolje
  • 1,5 dl sukker (jeg bruker 50/50 farin og brunt sukker)
  • 4 egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss kanel
  • 3 dl hvetemel
  • 4-5 epler, skrelt og kuttet i terninger (ikke skrotten, selvsagt)
  • 2,5 – 3 dl valnøtter, grovhakkede
  • litt smør/olje og mel til kakeformen

Bruk mikser og visp sukkeret med olivenolje i et par minutter. Tilsett egg, vanilje, bakepulver, kanel og mel. Pisk kraftig i ca tre minutter. Vend inn eplene og valnøttene med en slikkepott e.l. Smør og melstrø en kakeform på ca 25 cm i diameter, og bred deigen jevnt utover. Bak på nederste rille ved 180 grader i 50 minutter til en time. Avkjøl kaken på rist.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s