Aggourosalata me tiganiti kappari / Agurksalat med stekt kapers

agurksalat

Simoni Kafiri heter kokken som har komponert denne salaten. Den er en frisk, smakfull og litt annerledes salat til mezedesbordet eller som kompanjong til fisk eller kylling.

  • 1 agurk
  • salt, omlag 2 ss
  • 1/2 dl kapers
  • 1 ss maizena
  • 1 ss olivenolje
  • 1-2 ss frisk mynte
  • 8 cherrytomater, delt i to
  • Dressing:
  • 0,5 ss rødvinseddik
  • 1,5 ss olivenolje
  • salt, pepper

Skjær agurken i tynne staver eller skiver, her er det lurt å bruke ostehøvel! Dryss strimlene/skivene med salt, og la dem renne av i en sil i ca 30 minutter. Press dem lett med en skje for å fjerne mest mulig væske.

Hvis kapersen er veldig salt, skyll den godt i kaldt vann. Ha maizena i en liten pose, ha avrent kapers oppi, og rist godt. Legg kapersen i en sikt, og rist for å fjerne overflødig maizena. Stek kapersen gyllen i oljen. Avkjøl.

Legg agurk, mynte og tomat på et fat. Rist eller pisk sammen alt til dressingen, og ringle den over salaten. Dryss kapers på toppen.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s