Zymarika me brokolo ke 4 tyria / Pasta med broccoli og 4 oster

Ikke før hadde jeg brukt blåmuggost i den forrige oppskriften, før denne her dukket opp i feeden min, en deilig pastarett med fire oster oppi. Den greske chef’en Ioanna Stamoulou har signert oppskriften, som gir en lettlaget og smakfull middag.

  • 500 gram pasta
  • 400 gram brokkoli, i buketter
  • 2,5 dl melk
  • 2 hvitløkfedd, most eller mortret
  • 100 gram blåmuggost, most med gaffel
  • 100 gram graviera eller gruyere, revet
  • 150 gram kremost
  • myzithra eller parmesan til servering
  • nykvernet pepper

Kok pasta etter anvisning på pakken, og brokkolien i rikelig med saltet vann til den er mør. Spar ca 2 dl av pastaens kokevann, hell deretter av vannet på både pasta og broccoli.

Ha melken i en gryte, tilsett hvitløk, blåmuggost, revet ost og kremost, og la det smelte sammen på middels varme. Bland saus, pasta og broccoli, og vend inn pepper, samt så mye kokevann du trenger for å få passe, sausete konsistens. Fordel retten på tallerker, og dryss med myzithra/parmesan.

Nok til minst 4.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s