Pasta med kapers, hvitløk og brødsmuler

IMG_5637

Mer italiensk enn gresk, kanskje, men først og fremst middelhavsmat. Jeg har tilsatt noen cherrytomater i originaloppskriften fra OliveTomato. Brødsmulene pleier jeg å lage selv, ved å smuldre opp daggammelt brød og steke det i tørr stekepanne, men her har jeg faktisk brukt japansk Panko, som er ekstra sprøtt og godt.

  • 300 gram spaghetti
  • 0,8 dl extra virgin olivenolje
  • 1 – 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 4 ss kapers, skylt i kaldt vann
  • 3 ss bladpersille, finhakket, pluss mer til pynt
  • 1 pakke cherrytomater ( ca 20 stk.), delt i fire
  • 1,25 dl hvitvin
  • 6 ss brødsmuler / Panko
  • salt, pepper
  • ev mizithra eller parmesan til servering

Kok spaghetti i henhold til pakken. Imens varmer du oljen i en panne, og steker hvitløken på lav til middels varme i ett minutt. Ha oppi kapers, persille og tomat, stek videre i ett minutt. Hell i vinen, kok til den er kokt inn. Tilsett brødsmuler / Panko og stek ett minutt til. Bland dette med spaghettien. Smak til med salt og pepper, og pynt med litt persille. Server osten ved siden av.

Til 3 – 4

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s