Marys mer, mer, mer!

IMG_5620.JPG

Dette er ikke den første oppskriften på bloggen jeg har fått av min gode venninne Mary, og det blir nok ikke den siste. Britiske Mary har laget gresk mat i over tretti år, og det er alltid en stor lykke å bli invitert hjem til henne. Denne deilige retten serverte Mary etter at vi hadde vært på etymologi-kurs, og småspiste meg åt dobbel porsjon. Bare skamvett holdt meg fra å forsyne meg med en tredje porsjon, altså mer, mer, mer!

  • pasta til 4, ca 350 gram
  • 500 gram champinjong eller aromasopp, delt i skiver
  • 2-3 ss olivenolje
  • 3-4 vårløk, i ringer
  • 1-2 hvitløkfedd, most eller finhakket
  • ca 500 gram frisk spinat
  • 2 dl kremfløte
  • ca 100 gram blåmuggost
  • salt, pepper

Kok pasta etter anvisningen på pakken. Stek champinjong i olje i wok eller stor gryte  i to-tre minutter. Tilsett vårløk, hvitløk og spinat. Dekk til, og la spinaten falle sammen. Hell vannet av pastaen, men spar på ca en dl av kokevannet. Mos sammen fløte og blåmuggost, og hell det i gryten sammen med avrent pasta. Varm opp, mens du rører hele tiden. Tilsett litt pastavann om det blir litt tørt, og smak til med salt og pepper og evnt. mer blåmuggost.

Tips: Du kan ha stekt/grillet kylling oppi også!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s