Pitapizza med ristede grønnsaker

IMG_3764

Jada, mer pitapizza til folket, for det er jo så godt og enkelt. Denne oppskriften kommer fra OliveTomato, men jeg har endret den litt. Bloggeren bruker aubergine på pizzaen, i tillegg til de andre ingrediensene under her, det synes jeg blir for bløtt. Første gang jeg laget disse erstattet jeg auberginen med strimlet, grønn paprika og oliven, og da ble det jo nærmest «gresk salat» på pizza. Herlig det og!

Dette er lur mat om du skal be venner til et enkelt måltid. Du kan lage pizzaene ferdige på forhånd, og la dem stå kaldt til du skal bake dem. Dette er supert også som tiltygg til en drink, skjær pizzaene i snipper og legg på fat, og sørg for en raus bunke med servietter til klisne pizzaspiserhender.

  • 6 små eller 4 vanlige pitabrød
  • 1 squash, skåret i tynne skiver
  • 1 rødløk, skåret i tynne skiver
  • 1 fedd hvitløk, skåret i tynne skiver
  • 1 ss tørr oregano
  • ca 2,5 dl cherrytomater, delt i to
  • 4 ss olivenolje, samt mer til å ringle over pizzaene
  • 3 ss tomatpuré
  • 3-4 ss vann
  • eventuelt noen svarte oliven du fjerner steinene fra
  • 1 fetaost eller hvit geitost (ca 200 gram)
  • salt, pepper, sukker

Legg squash, løk og hvitløk i en bolle. Tilsett 2-3 ss olivenolje, oregano og et bittelite saltdryss og bland med hendene. I en annen liten bolle legger du tomat og heller over 1 ts olivenolje, og så blander du forsiktig.
Legg grønnsakene fra begge bollene utover på en stekeplate, og bak på 200 grader i 20 minutter.
I mellomtiden lager du tomatsausen: Bland tomatpuré med 3 ss vann, 1 teskje olivenolje og litt oregano. Blir sausen veldig tykk, tilsett mer vann, men ikke så mye at den renner av pitabrødene. Smak til med salt, pepper og sukker.

Legg pitaene på en bakepapirkledd stekeplate, og fordel tomatsausen over. Legg på grønnsakene.Fordel olivenene om du bruker det. Smul opp feta med fingrene, og fordel over pizzaene. Hvis du vil kan du ringle over litt olivenolje til slutt. Bak deilighetene på 200 grader i ca 15 minutter.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s