Potetsalat fra de greske øyer

IMG_5350

Navnet skjemmer ingen, påstås det, så her har jeg bare oversatt navnet denne salaten hadde på bloggen OliveTomato.com. Dette er en super sommersalat, som passer til alt av grillmat, eller som lunsj bare med brød til. Lag den gjerne i god tid, så den kan stå og godgjøre seg i kjøleskapet et par timer før dere skal spise, men salaten er god nylaget også.

  • 1/2 kg små poteter
  • 16 cherrytomater, delt i to, eller 2-3 vanlige, i biter
  • 1 agurk, i skiver
  • 2 avocado, i biter
  • 2 dl hakket persille
  • 1 liten strimlet rødløk
  • 1 ss kapers
  • dressing
  • 1 ss rødvinseddik
  • 2 ts sitronsaft
  • 0,5 dl olivenolje
  • 3 ss gresk yoghurt
  • salt og pepper

Kok potetene i saltet vann, skrell dem og skjær dem i skiver. (For å spare tid kan du skrelle potetene og skjære dem i skiver før du koker dem.) La potetene kjøles litt ned mens du lager resten.

Ha cherrytomater, agurk, avocado, persille og rødløk i en bolle. Lag dressing ved å blande eddik og sitronsaft, visp eller rist inn olivenoljen først, deretter yougurten. Salte og pepre.

Bland poteter med grønnsakene, og vend inn dressingen. Dersom du har tid, la salaten stå i kjøleskapet et par timer for å utvikle smak. Dryss salaten med kapers før servering.

Til fire som egen lunsjrett (på bildet er én porsjon) eller til mange som mezé.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s