Fasolia poures / Bønnepuré

IMG_2533

Bønnepuré er et sunt og godt alternativ til potetmos, og enkel å lage om du bruker ferdigkokte bønner, slik som jeg har gjort her. Denne gangen bruker jeg «gigantes», altså store, hvite bønner, men bønnepuré kan lages av alle bønnetyper. Aller best blir den om du koker bønnene selv. Da legger du tørkede bønner i godt med friskt vann, og lar dem ligge der og svelle over natten. Hell av bløtevannet, og kok bønnene i masse usaltet vann, mens du fjerner skummet som dannes i begynnelsen. Koketiden varierer, beregn omlag en time og smak deg fram.

Bønnepuré er godt til både kjøtt og fisk, her skal den nytes med laks.

  • 300 – 400 gram hermetiske/ferdigkokte bønner
  • 1 ss olivenolje
  • 1 hvitløkfedd, mortret eller knust
  • 1 ts sitronsaft
  • salt, pepper, eventuelt litt paprikakrydder
  • litt bladpersille, frisk oregano eller vårløk til servering

Skyll bønnene, ha dem i en gryte med vann, og kok opp. Når bønnene er gjennomvarme, heller du bort mesteparten av vannet og har bønnene i en blender e.l. Smelt smøret, tilsett hvitløken, og stek den i et halvt minutt. Ha dette i blenderen sammen med sitronsaft og krydder. Kjør til du har en jevn mos, tilsett litt av kokevannet om pureen blir for fast. Pynt med noe grønt før servering.

Til to.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s