Sitronmarinert feta

IMG_5095

Deilige fetaosten blir enda bedre når den får kose seg med sitron og andre kryddere, gjerne i en hel uke. Veldig godt til ouzo eller hvitvin, synes jeg, og med arbeidstid på noen få minutter. Jeg har brukt chilipepper istedet for tørket chili og pepper.

  • 300 gram fetaost
  • 3 tykke sitronskiver
  • 1 ss frisk sitronsaft
  • 2 laurbærblad
  • 3 tørkede chilier
  • et pepperdryss
  • god olivenolje

Skjær osten i terninger. Stek sitronskivene i tørr teflonpanne, til de får brune flekker. Legg sitronskivene i en liten boks eller et lite glass med lokk, og legg over osten. Ha i laurbærblad, chilli, sitronsaft og pepper, og hell over olje slik at osten dekkes. Sett på lokk, og la dette stå i kjøleskapet i ca én uke. Spises som snacks til drinker/vin/øl, eller server som mezé.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s