Skordalia me padzari / Hvitløkspuré med rødbete

IMG_5086

Skordalia er en deilig hvitløkspuré som vanligvis serveres til torsk i Hellas, eller som en mezé. Den vanlige oppskriften er lys på farge, men denne med rødbete er en vakker og velsmakende variant.

  • 1 stor potet
  • 2 store rødbeter
  • 100 gram olivenolje
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss hvitvinseddik
  • salt og pepper

Kok poteten i saltet vann, til den er helt mør. Pakk rødbeter i folie og bak dem på 200 grader i 40-45 minutter. Test med en skarp kniv, og bak videre om de ikke er møre. Skrell potet og rødbeter og skjær dem i grove biter.

I en blender har  du oppi potet, rødbeter, halvparten av oljen, hvitløk, eddik, og kjør til du har en jevn røre, mens du tilsetter resten av oljen, litt etter litt. Tilsett salt og pepper, smak godt til. La puréen stå minst en halvtime for å utvikle smak. Skordalia’en kan oppbevares i kjøleskap, men smaker best romtemperert.

Hell gjerne litt olivenolje over ved servering.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s