Patates tiganites sto fourno / «Frityrstekte» poteter i ovn

patates

Frityrstekte poteter er nesten fast tilbehør til greske lunsjer og middager. Her er en enklere og ikke fullt så fettrik variant, som skal bakes i ovn. Oppskriften er fra mothersblog.gr. I skrivende stund skal vi snart spise dette, sammen med keftedes (basert på denne oppskriften) hvitløksyoghurt med fersk mynte (hvitløkssausen i denne oppskriften, men uten eddik og med frisk mynte) og en gresk salat.

  • poteter
  • en god klunk olivenolje
  • salt
  • pepper

Skjær potetene i skiver eller strimler og tørk dem godt med et rent kjøkkenhåndkle. Hell potetene i en bolle og hell over raust med olivenolje. Salte og pepre og bland alt godt, slik at potetene er helt dekket av et tynt lag olje. Legg bakepapir på et stekebrett, og fordel potetene utover, slik at de ligger i ett lag. Stek i forvarmet ovn på 220 grader på midterst rille, til de er gylne, i min ovn tar det ca 45 min. Snu dem etter at halve baketiden er passert. La potetene renne av på kjøkkenpapir.

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s