Mia karbonara apo tin Peloponniso / En carbonara fra Peloponnes

karbonara

Er dette den opprinnelige carbonara’en, en rett fra Peloponnes som vandret til Italia og ble kjent ute i verden? Det påstår iallfall bloggeren på magiacook. Grunnlaget for denne greske carbonaraen er ikke langt unna pastaretten i forrige bloggpost, men her skal det både egg og saltkjøtt til. I originalbloggen brukes pasto, confitbehandlet eller saltet og røkt svinekjøtt, men jeg har gjort det enkelt og brukt bacon. En grov, røkt pølse vil også passe bra her. Salat må til, og bloggeren foreslår en  enkel tomatsalat med løk om sommeren, og kålsalat om vinteren. Det er jeg helt enig i.

  • 500 gram spaghetti
  • egg (1 eller 2 per person)
  • ca 1 dl olivenolje til steking
  • finrevet mizithra eller parmesan, 4 – 5 ss per porsjon
  • 1 pakke bacon
  • nykvernet pepper

Kok pastaen i rikelig med vann, etter anvisning på pakken. Sløyf gjerne salt i kokevannet, både osten og baconet er jo salt.  

Imens heller du olivenoljen i pannen, og steker eggene. De skal bare stekes på en side, og ha bløt plomme når de er ferdige. Mens de steker heller du forsiktig litt av oljen i pannen over plommene, slik at de får en hvitaktig hinne. Legg eggene til side.

Sil fra pastavannet og ha pastaen tilbake i gryten. Bland den med så mye eller lite du vil av den varme stekeoljen og ca 2/3 av osten, og legg på lokk. Sett stekepannen tilbake på ovnen og stek baconet raskt.

Fordel pastaen på 4-5 tallerker. Dryss resten av osten oppå. Legg på bacon og egg, og kvern over litt pepper. Så kan hver og én knuse sitt/sine egg og blande inn i pastaen før måltidet nytes. Ikke glem salaten, da!

Til 4-5

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s