Hver desember lager jeg en ny type julekake, fra oppskrifter jeg finner på greske nettsteder. Dette året bakte jeg disse fra Chefoulis, og kakene ble alldeles nydelige.
- 200 gram rørsukker/demerarasukker
- 250 gram smør, ved romtemperatur
- 300 gram hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts kanel
- 60 gram mandler, grovhakket
- 80 gram hakkede, tørkede aprikoser
Pisk sukker og smør til det er jevn og luftig. Tilsett melet med vaniljesukker og kanel gradvis, og fortsett å røre til du har en myk, jevn deig. Rør til slutt inn mandler og aprikoser. Dekk med plastfolie og la bollen stå i kjøleskapet i 15-20 minutter. Rull runde kuler som du trykker litt flate med håndflaten og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek i forvarmet ovn, ved 170 grader, i 15 – 20 minutter (avhengig av ovnen din). Avkjøles på rist og legges i tett boks.
Oppskriften gir omlag 30 småkaker fordelt på 2 brett.