Feta- og paprikadip

img_0154

Basen i denne herlige dippen er bakte, flådde paprika, en tilberedingsmåte som virkelig får det beste ut av paprikaen. Dersom du synes det blir for tidkrevende å svi paprikaen og fjerne skinnet, kan du kjøpe hermetiske, skinnfrie paprika på glass i de fleste matbutikker. Det funker det også, men hjemmelaget er, som vanlig, best. De svidde, skinnfrie paprikaene er faktisk en vinner på mezedesbordet også, med litt sammenpisket olivenolje, sitronsaft, salt og pepper over.

Oppskriften kommer fra oliveomato

  • 3 røde hornpaprika (eller 2 store, vanlige) samt olje til pensling
  • 100 gram feta
  • 2 ss valnøtter
  • 3 ss gresk yoghurt
  • 1 ss olivenolje
  • en klype tørket oregano
  • 1 hvitløkfedd
  • et lite dryss pepper

Flå paprikaen ved å dele den i to på langs, fjerne hinner og frø, og pensle skallet med olje. Legg paprikaen med skinnsiden opp i en ildfast form, og stek dem høyt oppe i ovnen på 250 grader (og med varmluft om du har) til skinnet blir brunsvart og brent. I min ovn tar det ca 15 minutter. Legg paprikaene i en boks med tett lokk, og etter et kvarters tid kan du dra av skinnet.

Ha paprika samt de andre ingrediensene i en food processor, og kjør det til en jevn røre. La dip’en stå tildekket i kjøleskapet i minst en time, før du serverer den med f.eks grove kavringer, pitasnipper, chips eller nachos.

img_0148

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s