Rolakia melitzana me sabon / Aubergineruller med skinke

rolakia

De er bare så gode, disse aubergine- og skinkerullene fra Chef stin aera, så denne høsten har jeg laget dem mange ganger. Auberginen skal først marineres og så avkjøles etter steking, men det klarer den jo helt fint selv, så det er ikke mange minuttene i effektiv arbeidstid det går med på å lage disse lekkerhetene.

Kefalotyri er en ost laget på upastaurisert sauemelk. Du får neppe tak i den i Norge, men bruk peccorino eller parmesan, det funker bra her.

  • Rullader:
  • 8 store skiver kokt skinkepålegg
  • 1-2 auberginer (avhengig av størrelse)
  • 16 blad ruccola
  • 100 gram kefalotyri, skåret i åtte staver (kan erstattes av pecorino, parmesan)
  • 3 ts extra virgin olivenolje
  • 6 ts balsamico-krem
  • tannstikker og mer ruccola til servering
  • Auberginemarinade:
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss balsamico-krem
  • et dryss chillipepper, samt litt salt og pepper

Skjær aubergine i 8 skiver, på langs, på ca 0.75 cm i tykkelse. Bland alt til marinaden. Kle hver skive i marinade, slik at begge sidene er dekket og hell evt. rester av marinaden over. La skivene trekke en halvtimes tid (men det er ikke farlig om de blir liggende lengre). Stek dem på middels varme i teflonpanne i ca 5 minutt på begge sider. Avkjøl til  romtemperatur.

Bland osten med olivenolje og balsamico. Så lager du rulladene: På hver skinkeskive legger du én stor eller to små aubergineskive(r), deretter en ostestav, et par ruccolablader. Rull sammen og stikk en tannstikke gjennom det hele. Rulladene kan oppbevares i kjøleskap noen timer, men la dem bli romtempererte før du serverer dem på en seng av ruccola.

Forrett til fire, mezedes til 4 – 8.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s