Zymarika me feta, domata ke dyosmo / Pasta med feta, tomat og mynte

p1150602

Mynten gjør susen i denne pastamiddagen, og sammen med fetaost og tomat blir dette en smakfull, litt annerledes og snarlaget middag. Det er godt med en grønn salat til, eller en fersk brødskive. Oppskriften kommer fra protothema.gr.

  • pasta til 4
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 250 gram smuldret fetaost
  • 2 ts frisk oregano, ev 1 strøket  ts tørket
  • 6-7 stilker fersk mynte, finhakket, eller 1 ss tørket mynte
  • 2 modne tomater, skåret i terninger, eller ca 1/2 beger cherrytomater
  • pepper

Kok pastaen i saltet vann etter anvisning på pakken. Behold ca 1 dl av kokevannet.

Ha hvitløken i en stor panne, sammen med olivenoljen, og stek på lav varme til det begynner å dufte godt av hvitløk. Hvitløken skal ikke bli brun. Ha fetaost og urter i panna. Deretter tilsetter du pastaen, sammen med 1/2 dl av kokevannet. Rør godt, til fetaen begynner å smelte. Rør inn mer pastavann hvis det virker litt tørt. Server med tomat og et pepperdryss.

Til 4

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s