Amerikanske gulrotmuffins på gresk

p1150582
Grekerne er dyktige på å gjøre utenlandske oppskrifter til sine egne. Denne har jeg fått av en venninne, som har tilsatt yoghurt og olivenolje i disse amerikanske gulrotmuffinsene, istedetfor masse smør. Sunnere blir det jo også, og med så lite sukker som skal oppi røra, er dette praktisk talt helsekost.

Muffinsdeigen er laget på typisk gresk manér: Alle ingrediensene i bakebollen på samme tid – tidsbesparende uten at det går ut over verken smak eller konsistens. Jeg er så glad for å dele godbiten med dere!

  • 2,7 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 1 egg
  • 4 dl finrevet gulrot
  • 200 gram gresk yoghurt
  • 4 ss extra virgin olivenolje (eller annen olje)
  • 1 ss kanel
  • 3 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt

Ha alle ingrediensene i en bolle, og mix godt til du har en jevn røre. Fyll store muffinsformer 2/3 opp. Stek muffinsene på 200 grader i 30 minutter.

Ca 8 store muffins

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s