Tyropsomo portaritiko / Feta- og appelsinbrød

p1150576

Dette er et brød som tradisjonelt bakes i Magnisia, en region på fastlandet i Hellas. Det er masse feta og appelsinjus i brødet, så det smaker både salt, søtt og syrlig. Vi bruker det til salater og supper, og det tar bare noen minutter å slå sammen deigen.

Bakepulverbrød er best samme dagen det bakes. Blir det mer igjen kan du dele det i skiver og fryse, og varme dem i ovnen når du får lyst på mer. Oppskriften er fra The Travel Book.

  • 500 gram hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • litt salt
  • 250 gram fetaost (gresk!), grovmost med gaffel
  • 2 dl appelsinjus (gjerne ferskpresset)
  • 1 dl oliven- eller maisolje
  • litt olje til pensling eller et stykke bakepapir til å kle formen

Sikt sammen mel og bakepulver i en bolle. Ha i salt, feta, appelsinjus og olje. Bland alt til en jevn røre. Pensle en form med olje eller kle den med bakepapir, og klem blandingen ut i et jevnt lag i formen. Min form er ca 20 cm i diameter (bruker du større form reduseres steketiden). Stek ved 200 grader i ca 1 time, nederst i ovnen. Test med en trepinne eller kakenål for å forsikre deg om at brødet er gjennomstekt. Kan serveres varmt og kaldt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s