Panakota yiaourti me meli / Yoghurtpannacotta med honning

p1150141

De eneste gangene jeg lager dessert, er når jeg ber folk på middag. Og når man ber folk på middag pleier det jo bli ganske travelt, så hipp hurra for snarlagde desserter som kan ordnes i god tid! Slik som denne: italiensk panna cotta på skikkelig gresk vis. Halvparten av fløten (eller melken) er byttet ut med gresk yoghurt, og toppingen er den kjente og kjære miksen av honning og valnøtter.  Desserten lages på under ti minutter, men beregn tid til avkjøling, panna cottaen kan gjerne stå tildekket i kjøleskap over natten.

Kjæresten fikk nylig dette servert etter middagen, og var veldig fornøyd med det. Men i den greske oppskriften blir retten presentert som frokost. De er helt galne, de grekerne 😉

  • 8 gram gelatin (omtrent fem ark)
  • kaldt vann
  • 240 gram gresk yoghurt
  • 240 gram fløte eller melk eller matfløte
  • 80 gram sukker
  • 1 ts vaniljeessens
  • 4-5 dråper nypresset sitronsaft
  • litt solsikkeolje til formen om du skal hvelve desserten
  • flytende honning og grovhakkede valnøtter til servering

Legg gelatinen i kaldt vann i fem minutter. Pisk sammen yoghurt og halvparten av fløten/melken til det er jevnt. Hell resten av fløten/melken i en gryte sammen med sukker og vaniljeessens, og kok opp. Ta kjelen av platen og tilsett oppvridde gelatinark. Pisk dette god sammen, og hell det i en tynn stråle oppi yoghurtblandingen, mens du pisker hele tiden. Til slutt rører du inn sitronsaften.

Bruk en stor eller fire små skåler. Gni formen(e) inn med et tynt lag solsikkeolje om du skal hvelve dem. Hell oppi røren, og la den stå tildekket i kjøleskapet i 3-5 timer eller til neste dag.

Serveres med honning og hakkede valnøtter. Eller en hvilken som helst annen panna cotta-topping, selvsagt.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s