Pikantika revithia / Krydrete kikerter

Krydderkikerter

Ingen greske barer med respekt for seg selv (og kundene) serverer alkohol uten at det følger med en skål med noe tyggbart. Og kanskje har du fått krydrete kikereter når du har tatt deg et glass med noe godt i i Hellas?

Dette er en sunn og god snacks, som passer fint til en iskald øl, og som smaker gresk av hvitløk og oregano. De bakes til de blir sprø som hasselnøtter og vel så det. Oppskriften kommer fra viologika.gr.

  • 4-5 dl hermetiske kikerter (eller kok selv*)
  • 1/2 dl olivenolje
  • 1 ts hvitløkpulver
  • 2 ts oregano
  • 1 ts røkt paprika
  • 1 ts salt

Sett ovnen på 225 grader. Skyll hermetiske kikerter godt under rennende vann, og tørk dem mellom flere lag tørkepapir. Deretter har du kikertene i en bolle, sammen med olivenoljen iblandet krydderne. Bland alt godt sammen, slik at kikertene er kledd i krydderoljen.

Legg et bakepapir i en langpanne, og spre kikertene utover i ett lag. Stek dem i et kvarter, ta dem ut og rør om, og stek videre i 15 minutter til. Pass godt på mot slutten av steketiden, så ikke kikertene blir for mørke. Avkjøles før de spises.

* Slik koker du kikertene selv: Ca 1,5 dl tørkede kikerter gir passe mengde til denne oppskriften. Legg dem i rikelig med vann kvelden før du skal lage maten. Neste dag heller du av vannet, skyller ertene godt, og koker dem i vann til de er møre. Koketid er avhengig av hvor gamle kikertene er og hvor lenge de er bløtlagt, men beregn tre kvarter, og så blir det kanskje litt mer enn det også. Hell av kokevannet, skyll ertene i kald vann, og tørk dem som beskrevet over.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s