Zele yiaourti me fraoules / Yoghurtgele med jordbær

image

Denne lille, rosa retten er sunn til å være dessert, og er du en skikkelig søtmons kan du godt tilsette mer melis – det er bare å smake seg fram! I en vanlig gele er det fruktsaft e.l., men her den byttet ut med deilig, gresk yoghurt. Oppskriften kommer fra bloggen Allaksogolies.gr.

  • 500 gram jordbær
  • 1 kg gresk yoghurt
  • 125 gram melis eller mer
  • 25 g gelatinpulver
  • 1,2 dl varmt vann (se anvisning på gelatinpakken)
  • ev. friske jordbær til pynt.

Jordbær og yoghurt må være romtemperert. Ha jordbærene i en blender eller food processor og kjør dem til puré. Rør inn yoghurt og melis. Løs gelatinen opp i varmt vann, og la det avkjøles litt. Tilsett gelatinen i en tynn stråle mens du hele tiden rører i jordbærblandingen, dette kan du gjerne gjøre i food processoren.
Hell massen i en stor dessertskål, eller bruk porsjonsglass om du vil. Avkjøles tildekket i kjøleskap, gjerne til neste dag. Pynt ev. med friske jordbær ved servering.
Til ca 8 personer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s