Salata me avga ke yiaourti / Salat med egg og yoghurt

eggesalat

Jeg har nevnt det før, men jeg går jo ikke rundt og tror at noen husker en eneste av disse bloggpostene i detalj, så jeg skal si det igjen: Grekerne spiser gjerne egg og brød, men ikke slik som oss: Oppdelt oppå skiva, kanskje med smør eller majones eller kaviar. Nei, grekerne jazzer opp eggene sine litt. Og siden lunsjen som regel er dagens mektigste måltid, kan denne retten godt være en enkel middag, gjerne sammen med rester fra lunsjen. For oss nordmenn er vel dette heller en lunsjrett eller kveldsmat. Oppskriften kommer fra olivemagazine.gr

  • 5 egg, hardkokte
  • et par never grønn salat eller babyspinat
  • 1 fedd hvitløk, knust/mortret
  • 1/2 dl olivenolje (mindre går også bra)
  • 5 ss yoghurt
  • 3-4 dillkvister, hakket
  • skall og saft av ½ sitron
  • ½ ts. paprikakrydder
  • salt og pepper
  • brød til servering

Skrell eggene, skjær dem i tykke skiver eller del dem i fire båter og legg dem på et fat du har dekket av salatblader eller spinat.
Pisk sammen hvitløk, olje, yoghurt, dill og sitronskall til en dressing. Tilsett sitronsaften, litt etter litt, pass på at det ikke blir for syrlig. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over eggene, dryss med paprika, og spis i vei.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s