Greske gulrot- og olivenoljekjeks

Gulrotkjeks

Sprøtt, godt og enkelt! Det tar ikke mange minuttene å lage deigen, kjevlingen går raskt om du smører litt olje på kjevlet, og etter ti minutter i ovnen er de klare. Spis dem som snacks, kanskje med en ostebit eller god dip til. Det finnes mange deilige dipper på bloggen. Oppskriften kommer fra en av mine favorittblogger,  OliveTomato, som skriver at kjeksene passer fint i fastetiden. Jeg synes de passer hele året.

  • 5 dl hvetemel (eller 3 dl hvetemel og 2 dl finmalt rugmel)
  • ½ ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 0,65 dl hvitvin
  • 0,8 dl extra virgin olivenolje
  • 60 gram finstrimlet gulrot
  • litt olivenolje til å smøre på kjevlet
  • 1 ts tørr oregano

Bland mel, salt og bakepulver i en bolle, og i en annen bolle blander du vin, olje og gulrot. Ha det tørre i det våte, og bland deigen til den er jevn og tykk. Juster, om det trengs, med olje eller mel.

Klapp deigen så flat du kan med hendene. Smør kjevlet inn med olje, og kjevle deigen tynt ut på et stekebrett dekket med bakepapir. Deigen skal være ca 5 mm tykk. Skjær ruter med en skarp kniv eller et pizzahjul, på ca 4 x 4 cm. Dryss over litt oregano, og stek ved 200 grader. Etter ti minutter blir de sprø utenpå og myke inni, stek dem ca dobbelt så lengre om du vil ha dem helt sprø. Avkjøl på rist.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s