Patates sto fourno (2) / Ovnsbakte poteter (2)

Patates

Det finnes mange gode, greske oppskrifter på ovnsbakte poteter, også her på bloggen, og nå skal du jammen få en til. Forskjellen er at her deles potetene i skiver, og får steke seg sprø på toppen i myke lenger ned i fatet, og de får smak av god oljvenolje, sitron og urter. Nam! Oppskriften er fra Kouzounas Kitchen. , og blir her servert til laks med kaperssaus.

  • 3 digre bakepoteter eller ca 6 store vanlige, skrelt og skåret i skiver
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • saft av 1 sitron
  • 1 dl olivenolje, gjerne extra virgin
  • 2 hvitløkkløfter, mortret eller most
  • havsalt, pepper
  • 0,6 dl vann
  • ev. frisk oregano eller basilikum til pynt

Varm ovnen til 175 grader. Ha potetene i et ildfast fat eller langpanne, og bland dem med resten av ingrediensene. Legg potene jevnt og flatt utover fatet. Bak midt i ovnen i ca en og en halv time, til potetene er møre og vannet fordampet. Baker det tørt før potetene er møre, tilsett mer vann. Dryss over den friske urten like før servering.

Til fire

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s