Keftedakia methismena me saltsa ouzo / Fyllik-kjøttkaker i ouzosaus

image

“En deilig oppskrift, men ikke for de som er på slankekur”, skriver forfatteren av bloggposten med denne oppskriften (fra yumyum.gr). Originalen inneholder kremfløte + ouzo i sausen, og bare det. Jeg har endret oppskriften noe, og laget en litt mindre kaloririk variant, ikke nødvendigvis for å spare kalorier (jo da, det også), men fordi jeg synes originalen ble for tung. Og vet du hva? Dette er en helt suverent deilig rett!

Første gang jeg laget dette var i Hellas, og da serverte jeg det med små villasparges og pommes frites, her i Norge bruker jeg kokte, grønne asparges samt småpoteter og champinjong som er helstekt i ovnen.

  • Kjøttkaker:
  • 2 skiver loff
  • 250 gram malt svinekjøtt
  • 1/2 rødløk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, most eller mortret
  • 1 egg
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 3 ss melk
  • frisk, hakket mynte etter smak, ca 1 – 2 ss
  • salt, pepper
  • olje til steking
  • Saus:
  • ½ rødløk, finhakket
  • 1 ss olje
  • 1 toppet ts hvetemel
  • 1 dl vann
  • 3 dl (mat)fløte
  • 1 lite shotsglass/drammeglass med ouzo
  • 1 ts flytende kyllingbuljong
  • 1 ts tørket oregano
  • salt, pepper

Skjær skorpene av loffskivene, legg dem i kaldt vann i ti minutter, og klem ut væsken. Ha dem i en bolle med resten av ingrediensene til kjøttkakene, og bland det sammen til du har en seig røre. Form små kjøttkaker og stek dem i rikelig med olje.

Fres løken til sausen i oljen, til den mykner, men den skal ikke blir brun. Rør inn hvetemel, og tilsett vann, fløte og ouzo litt etter litt, mens du pisker hele tiden. Ha oppi kyllingbuljong og oregano, og kok i seks- syv minutter under lokk. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over kjøttkakene og nyyyyt.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s