Bakt fetaost med soltørkede tomater og mandler

image

Min, tydeligvis, udødelige hug etter fetaost og tomat, gjør at jeg stadig leter etter oppskrifter med den kombinasjonen. Så da jeg fant denne var jeg nærmest ekstatisk. For med kulinariske smykker som kapers, honning og sitron i tillegg, var lykken, iallfall den gastronomiske, fullkommen.

Server dette som en forrett eller på et mezedesbord. (Bildet viser oppskrift beregnet på fire, altså av 200 gram fetaost, og ikke 300 gram som oppskriften lyder på, og det er tatt før steking.)

  • 300 gram gresk fetaost
  • 1 dl soltørkede tomater i olje, i strimler
  • 2 ss skivede mandler
  • 2 ss kapers, skylt
  • 10 timianstilker
  • 2 ss gresk (eller flytende) honning
  • 2 + 1 ss extra virgin olivenolje
  • saften av en halv sitron
  • nymalt sort pepper, etter smak
  • lune pitabrød til servering

Bruk en liten paiform eller en annen ildfast form som har lave kanter, og smør den med 1 ss olivenolje. Legg feta i bunnen, og fordel over soltørkede tomater, mandler og kapers. Fordel timianstilkene på toppen. Drypp med honning, 2 ss extra virgin olivenolje og sitronsaft. Kvern litt pepper over det hele. Stek formen i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter, eller til det bobler. Sett gjerne på ovnsgrillen i et minutts tid helt til slutt, men pass på at det ikke brenner. Server med lune, greske pitabrød.

Til 6 (som en forrett)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s