Braounis apo fasolia / Bønnebrownies

image

Jeg ser for meg at denne kaken sikkert passer fint inn i en eller annen trendy diett, siden hvetemelet er erstattet av bønner og sukkermengden er forholdsvis liten, men To Vima Gourmets utgangspunkt var at kaken var en glimrende måte å få ungene dine til å spise mer bønner på. Bønner er jo hjertelig til stede i svært mange greske middagsretter, så kanskje ungene griner på nesa av ”bønner nå igjen”? Du kjenner ikke bønnesmak av kaka, men det skal ganske mye kakao i, så den får en ganske kraftig sjokoladesmak. Jeg bruker en firkantet form på 20 x 20 cm, vil du bruke en vanlig, liten langpanne må du doble røren.

  • 2 store egg
  • 1 boks røde kidneybønner (240 gram uten lake)
  • 6 ss vann
  • 3 ss kokosolje eller rapsolje (eller smeltet smør)
  • 1,5 dl kakao
  • 1/4 ts salt
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 ½ ts bakepulver
  • noen valnøtternøtter, knust og/eller grovhakket sjokolade (valgfritt)
  • litt smør eller olje til formen

Pisk eggene i en mikser til de skummer. Skyll bønnene godt, ha dem i en food processor sammen med vannet og oljen, og kjør til du har en jevn røre. Rør inn kakao, salt, vanilje, sukker og bakepulver, og pisk til blandingen er jevn. Vend inn eggene. Hvis røren virker veldig tykk kan du tilsette 1-2 ss vann. Rør inn valnøtter og/eller sjokoladebiter.

Smør formen (se over) med smør eller olje, og fordel røren jevnt. Stek v 200 grader i ca 20 minutter, til du har en sprø skorpe øverst og saftig innside. Skjær opp og nyt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s