Mafin bananas me vatomoura / Bananmuffins med bringebær

Bananmuffins

Første vårdag, og kanskje tid for planlegging av sommerferie? Om turen går til vakre Kreta, sjekk dette nettstedet: Drømmen om Kreta. Her er masse tips til både turister og dem som har eller vurderer å kjøpe feriebolig på øya. Nettstedet er på norsk, og Bodil og mannen hennes, som nå bor på sjette året på Kreta, driver fremdeles og legger til ny informasjon, så dette blir bare bedre og bedre.  Du finner også linker til oppskrifter fra min blogg, noe jeg selvsagt synes er veldig hyggelig!

Kreta

Ukens oppskrift er noen supersaftige muffins med most banan og fryste bringebær. Legg dem i boks og ta med på påsketur, spis dem i solveggen eller foran peisen sammen med et varmende krus kaffe. Oppskriften kommer fra bloggen Zacharoplastiki, og den inneholdt oppskårne friske jordbær isteden for fryste bringebær, men jeg tok det jeg hadde. Kontrasten mellom den søte, banansmakende muffinsdeigen og de friske, syrlige bringebærene var midt i blinken, synes jeg.

  • 200 gram hvetemel + 1 ss ekstra
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1/2 ts salt
  • 100 gram solsikkeolje
  • 180 gram farin
  • 2 egg
  • 120 gram gresk yoghurt (ev. bananyoghurt)
  • 1 godt moden banan, most jevn med gaffel
  • 1/2 ts mandelekstrakt (kan sløyfes)
  • 100 gram fryste bringebær + evt ca 20 til pynt
  • 50 gram brunt sukker til sprinkling

Sett ovnen på 200 grader. Sikt melet i en bolle, sammen med bakepulver, natron og salt. Pisk godt sammen olje og farin i en annen bolle, og pisk inn egg, yoghurt, banan og mandelekstrakt til du har en jevn røre. Pisk melblandingen inn i røra. Bland bærene med den ene ss med mel, og vend dem inn i røra til slutt.

Fyll ca 20 små muffinsformer 2/3 opp med røre. Sett ev. et bringebær på toppen, og dryss med brunt sukker. Stek muffinsene i ca 15 – 20 minutter. Prøv med en tannstikke e.l. om de er gjennombakte.

Nå tar både jeg og bloggen påskeferie, men først vil jeg ønske alle og enhver:

Påske

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s