Psomakia gemista / Fylte hveteboller

Pestoboller

Ikke før hadde jeg laget persillepestoen i forrige bloggpost, før jeg kom over persillepestoboller på nettsiden til tv-kokkeprogrammet Chef ston Aera. De måtte jeg jo lage! Kokken, Andrea Lago, penslet bollene med pestoen og fylte dem med ost og sennep, men jeg ville ha den deilige pestoen inni bollene også. Så da får du oppskrift på det.

Bollene kan fryses, og er super nistemat, eller tilbehør til f.eks tomatsuppe.

  • Deig:
  • 20 gram fersk gjær
  • 2,5 dl lunkent vann
  • 1 ss sukker
  • 500 gram hvetemel (ca)
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts persillepesto oppløst i 2 ss olivenolje, til pensling
  • paprikakrydder til å drysse over bollene
  • Fyll:
  • 7 ss persillepesto
  • 150 gram fast mozzarella eller cheddar, revet
  • 5 ss mild sennep

Løs opp gjæren i lunkent vann i en mikserbolle. Tilsett sukker, mesteparten av melet, olivenolje og salt og elt til det blir en myk deig som ikke kleber. Dekk deigbollen med et rent håndkle, og la den stå lunt og heve i ca 30 minutter, til den er doblet i størrelse.

Ha deigen på et melet bakebord og form en tykk pølse som du deler i 16 skiver. Legg en velfylt ts med ost blandet med sennep midt på skivene, samt 1 ts pesto. Form deigskiven rundt fyllet, og trill bollene runde og fine. (Eller ikke så fine, det er ikke så farlig.) Legg bollene med skjøten opp på et bakepapirkledd stekebrett.

La bollene heve i 30 – 45 minutter. Pensle dem med persillepesto- og oljeblandingen, fordel over resten av ost-og sennepsblandingen (dersom du har mer igjen) og dryss over paprika. Stek på 225 grader, midt i ovnen, i ca 15 minutter. Legg bollene på rist.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s