Persille- og kaperspesto fra Syros

Persillepesto

Denne pestoen kommer fra Syros, som har en av de fineste hovedstadene av alle de greske øyene, Ermoupoli. Og mye god mat serveres på byens mange tavernaer. Denne deilige pestoen kan du bruke på brød (på bildet har den selskap av noen skinkeskiver), som dip, oppå pasta, i bakervarer… det du bruker vanlig pesto til, med andre ord. Pestoen er mildere enn italiensk basilikumpesto, og litt syrlig, samtidig som den (selvsagt) smaker friskt av bladpersille. Oppskriften er hentet fra Diane Kochilas’s blogg.

  • 2,5 dl hakket bladpersille, tettpakket i målebegeret
  • 1 liten løk, hakket
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ts. kapers
  • 1,2 dl tørket brødrasp / griljermel
  • 1,25 – 2,5 dl extra virgin olivenolje
  • saft av 1/2 sitron
  • 1 ss rød- eller hvitvinseddik
  • salt og pepper etter smak

Bruk en food prosessor og kjør sammen persille, løk, hvitløk og kapers. Tilsett brødraspet og kjør det inn i blandingen. Ha 1,25 dl olivenolje, sitronsaft og eddik i en liten mugge eller dl-mål, og tilsett det, litt etter litt, mens maskinen går. Tilsett mer olivenolje om du vil ha pestoen mer flytende. Når blandingen er jevn og fin, smaker du til med salt og pepper. Kan oppbevares flere dager i kjøleskapet under tett lokk.

Til slutt hiver jeg på et bilde fra Ano Syros/Ermoupoli. Man skjønner jo at de lager god mat der…🙂

AnoSyros

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s