Revithia me beikon ke praso / Kikerter med bacon og purre

P1030185

Jeg er alltid på jakt etter gode oppskrifter med kikerter, for kikerter er godt, sunt og sånn mat vi burde spise mer av. Her er en varm salat som kan spises som den er eller med brød og fetaost til. Jeg bruker tørkede kikerter som jeg legger i bløt og koker, men her går det bra å bruke boksevarianten også. Bare skyll dem godt først!

  • ca 2 dl tørkede kikerter (eller 1 hermetikkboks)
  • 1 laurbærblad
  • 1-2 ss olivenolje
  • 4-5 skiver magert bacon, i biter
  • 1 purre, i ringer
  • 1 fedd hvitløk, knust eller mortret
  • 1 dl hvitvin
  • salt, pepper
  • ev. brød og fetaost til servering

Legg kikertene i vann kvelden før du skal lage maten. Neste dag heller du av vannet, skyller ertene godt, og koker dem sammen med laurbærbladet til de er møre. Koketid er avhengig av hvor gamle kikertene er og hvor lenge de er bløtlagt, men beregn tre kvarter, og så blir det kanskje litt mer enn det også.
Like før ertene er ferdigkokte, heller du oljen i en vid stekepanne, varmer den opp og steker baconet. Når det begynner å brunes, tilsetter du purren og hvitløken og lar de steke med ett minutt. Hell over vinen *) og kok til purren er myk. Tilsett en vannskvett om det koker tørt, for her er det olje + vin som gir dressing til salaten. Bland innholdet i pannen godt med avrente kikerter, og smak til med salt og pepper.

*) Dersom du bruker hermetiske kikerter, tilsetter du dem sammen med vinen.

Til 2.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s