Rosenkål på gresk

IMG_3645

Godt nytt år!

Jeg starter med en sunn rett i 2016, og kanskje får du brukt opp resten av rosenkålen til dette? Jeg har spist dette fire ganger i desember, men jeg er ikke lei, for dette blir skikkelig gode rosenkål. De kan spises både til kjøtt og fisk, eller helt alene, hvis du er sugen på sunn snacks. Videre kan rosenkålen nytes både varm og kald, og du kan lage den helt ferdig – minus rosenkål-steking – dagen før, og så steke den like før dere skal spise. Det er selskapsmaten sin, det!

Rosenkål heter λαχανάκια Βρυξελλών, lachanakia Vryxellon på gresk, altså samme ideen som det engelske navnet på rosenkål, Brussel sprouts, peker på, at dette er mat fra Brussel. Og det er det, på et vis. De gamle romerne dyrket rosenkål, men i nyere tid var dette en særs populær grønnsak i Brussel og Belgia, så i den engelsktalende (og, altså, den greske) verden fikk de navnet etter det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s