Typiske greske julekaker? På ingen måte, men de inneholder gresk yoghurt, sa da tenkte jeg det måtte være greit likevel. Særlig siden de er så inni granskauen gode, sprø utenpå og seigmyke inni, som små brownies, omtrent. Bak dem nå, så kan du lage en ny porsjon til jul 😉
Vil du også/heller lage de tradisjonelle. greske julekakene, som melomakarona eller kourambiedes, finner du selvsagt oppskrifter på det også her på bloggen. De ikke-fullt-så-greske julekakene du får oppskrift på nedenfor, kommer fra Vogue Vegetarian.
- 2,5 dl hvetemel
- 1/4 ts natron
- 1/8 ts salt
- 5 ss saltet smør
- 7 ss bakekakao
- 1,5 dl hvitt sukker
- 1 dl brunt sukker
- 0,8 dl gresk yoghurt (lett eller vanlig)
- 1 ts vaniljeekstrakt
Bland mel, salt og natron i en bolle. Smelt smør i en kjele. Når det er smeltet, ta det av varmen og rør inn kakao og sukker, bland godt. Rør inn yoghurt og vanilje, og vend inn melblandingen. Blir røren for tynn, tilsett litt ekstra mel. Blir den for tørr, tilsett mer smeltet smør.
Legg et bakepapir på et stekebrett. Ved hjelp av to spiseskjeer former du eggeplommestore boller. Legg dem med god avstand, da de flyter veldig utover. Bruk gjerne to brett!
Stek 8-10 minutter på 175 grader. La kakene hvile på stekebrettet i 2-4 minutter, legg dem deretter til avkjøling på rist. Når de er helt kalde oppbevares de i en boks med tett lokk.
Gir ca 24 småkaker
Som vanlig tar jeg bloggpause i desember! Riktig god jul, alle sammen!
Ønsker deg en riktig god jul. Gleder meg til nye greske godbiter etter nyttår.
Hilsen, Jorunn
God jul, Jorunn!