Bakt pita med feta og yoghurt

PitayoghurtFeta

I forrige bloggpost introduserte jeg ordet tilltugg, eller tiltygg på norsk, og nå skal dere få oppskrift på mer tiltygg. Disse pitasnippene lager du på få minutter, og de er deilige både til øl og vin. Hvis du ikke liker mynte, kan du erstatte den med basilikum eller bladpersille. Oppskriften kommer fra vidunderlige OliveTomato.

  • 2 pitabrød, ferdigkjøpte eller hjemmelagde
  • 2 ss most feta (gresk, selvsagt)
  • 4 ss gresk yoghurt
  • 2-3 ss finhakket, frisk mynte
  • 1 ts god olivenolje
  • finmalt pepper

Sett ovnen på 200 grader. Mos sammen feta og yoghurt, og rør inn mynte, olivenolje og pepper. (Så langt kan du gjøre klart på forhånd, og ev. sette fetarøren i kjøleskapet.) Fordel fetarøren på pitaene, og legg dem på en bakerist. Stek pitaene i ovnen, i ca 10 minutter, til kantene av pitabrødene såvidt begynner å brunes.

Skjær pitaene i seks eller åtte snipper og server nystekte.

2 responses to “Bakt pita med feta og yoghurt

  1. Takk for herlige oppskrifter. 🌞😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s