Tomatinia me feta / Småtomater med feta

image

Her skal du få oppskrift på en enkel liten mezé, som du lager på få minutter. Det som er viktigst her er å bruke skikkelig gode ingredienser: gresk feta, oliven fra Kalamata, og modne, søte tomater. Du skal bruke den mellomstore typen, de som størrelsesmessig er plassert mellom cherrytomater og standardtomater og ofte selges med stilken. Oppskriften kommer fra Nistiko Arkoudi.

  • 12 tomater, se over
  • ca 100 gram feta
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ss finhakket rødløk
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 12 svarte oliven

Skjær toppen (den med stilkfestet) av tomatene, og fjern frøene ved hjelp av en teskje. Mos feta, olivenolje, løk og oregano med en gaffel, og fordel dette i tomatene. Fjern steinene i olivenen, og sett en i hver tomat. Tomatene tåler å stå noen timer i kjøleskapet før de spises.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s