Penes me kolokythakia / Penne med squash

image

En nesten forbausende smakfull rett jeg fant på To Vima Gourmet, den greske avisen som ofte presenterer gode oppskrifter i kategorien «gresk med en vri». Dette er en deilig hovedrett som står fint på egne bein, men som kan serveres til både kjøtt og fisk om du ønsker det.

  • 500 gram penne eller annen pasta
  • 500 gram squash
  • 3 ss olivenolje
  • 2-4 fedd hvitløk, etter smak, knust
  • 3 ss smør
  • 2 ts maizenamel
  • 2 dl melk
  • plomme av 1 egg
  • 2 dl revet parmesan
  • 1 stor neve basilikum, hakket eller revet
  • salt og nykvernet pepper

Kok pasta etter anvisning på pakken. Skjær squashen i skiver, så i strimler, og stek dem i olje til de får litt farge, men ikke så lenge at de blir myke. Ta dem opp og la dem renne av på tørkepapir. Fres hvitløken noen sekunder i pannen, sammen med smøret. Pisk sammen maizena, melk og eggeplomme, og hell det i stekepannen, kok opp på svak varme under omrøring. Smak til med salt og pepper. Bland pasta, squash, hvit saus, parmesan og basilikum. Server med en frisk salat eller noen oppskårne tomater.

Til 4.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s