Makaronada ala Vysantion / Bysantinsk pastarett

Bysantinsk

Dette er en riktig sommerlig spaghettirett, som skal spises romtemperert! Jo, men det er godt, jeg lover. Best på varme sommerdager, selvsagt, så vi kan jo håpe vi får noen av dem…

Du lager en enkel, smaksrik saus av friske tomater, som skal stå og godgjøre seg i minst tolv timer. Like før dere skal spise, koker du spaghetti, skyller den raskt i kaldt vann og blander med sausen. Enkelt! Kanskje synes du oppskriften virker litt rar, men tenk på pesto: om du fjerner pinjekjerner og parmesan fra ingredienslisten til pesto, og tilsetter tomatkjøtt i steden for, blir dette resultatet.

Oppskriften er fra Athinorama, og originalen bruker mye mer olje og hvitløk enn meg. Så pøs på, om du føler for det!

  • ca 400 gram modne, smaksrike tomater
  • 0,4 dl extra virgin olivenolje
  • 1,5 dl grovhakkede basilikumblader
  • 4 hvitløksfedd, finhakket eller mortret
  • salt, pepper
  • pasta til 2, her har jeg brukt brukt rørspaghetti

Skjær et kryss i tomatene, i motsatt ende av stilkfestet. Ha tomatene i kokende vann i ca 15 sekunder, ta dem opp og legg dem i isvann. Så er det enkelt å rive av skallet. Skjær tomatkjøttet i småbiter og fjern gjerne mesteparten av frøene.

Bland tomatene med olje, basilikum, hvitløk, salt og pepper. Sett dette kjølig i minst 12 timer.

Neste dag: Sett sausebollen på kjøkkenbenken. Kok spaghetti, hell av kokevannet og skyll den raskt under rennende kaldt vann. Bland spaghetti og saus og spis, kanskje med et dryss av nykvernet pepper?

Til 2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s