Rola melitzanas me kaseri / Aubergineruller med ost

MelitzanesTyri

Smeltet ost, hvitløksduftende tomatsaus og mild, myk aubergine, høres det godt ut, eller? Jeg synes iallfall det. Denne retten kan du godt servere som mezé eller forrett/smårett, men sammen med brød og en frisk salat blir den en god middag også.

Osten i originaloppskriften, kaseri, tror jeg neppe vi får tak i i Norge. Kaseri er en salt, skarp saueost som ofte brukes i retter som skal bakes eller stekes, for osten smelter så fint. Har du spist tyri saganaki i Hellas, kan det godt hende den var laget av kaseri. Provolone er en god erstatning, men får du ikke tak i det heller kan du bruke cheddar.

Siden vi som regel er to som spiser, mens oppskriften er til fire (som hovedrett, den rekker til mange på et mezedesbord), pleier jeg å fordele ruller og saus i to ildfaste skåler. Den ene baker jeg med en gang, den andre får stå i kjøleskapet i to-tre dager før den bakes og spises. Det er altså bare halve mengden som er avfotografert på bildet over. Oppskriften fant jeg på xespao.gr.

 • 2 store auberginer
 • litt olivenolje til pensling
 • 1 boks tomater
 • 2 fedd hvitløk, most/mortret
 • 1 buljongterning (grønnsak eller kylling)
 • 1 ts tørket oregano eller selleriblader
 • 1 dl kremfløte (kan sløyfes)
 • ca 300 gram ost (se over), skåret i like mange staver som du har aubergineskiver
 • en neve reven ost til gratinering
 • sukker, salt, pepper

AubergineVask og kutt auberginene i tynne skiver på langs. Pensle dem med olje, og legg dem på to bakepapirdekkede stekebrett. Stek dem på varmluft v 180 grader – eller på 200 grader om du ikke har varmluftsovn – i 15 minutter, midt i ovnen. Legg bakepapiret, med aubergineskivene på rist eller kjøkkenbenken, så de avkjøles litt.

Hell tomatene i en gryte og mos dem med en stavmikser. Tilsett hvitløk, buljongterning og krydderurt. Kok uten lokk til det tykner, ca 20 minutter. Hell eventuelt oppi fløten og kok opp. Smak på sausen, og tilsett ev. sukker, salt og/eller pepper.

Legg en ostestav på hver aubergineskive, rull sammen. Legg rullene med skjøten ned i et oljesmurt, ildfast fat, og hell over sausen. Dryss på revet ost. Stek på 200 grader eller 180 grader med varmluft i 20 minutter. Serveres varme.

Til 4 som hovedrett med f.eks brød og salat til.

Reklamer

4 responses to “Rola melitzanas me kaseri / Aubergineruller med ost

 1. Hei. Denne retten var deilig og enkel å lage. Jeg brukte litt osterester, jarlsberg ,cheddar og feta!. Laget i tre ulike former. Brukte ikke fløte. Syns alle variantene var gode. Tilbehør var en crispy grønn salat og nybakte rundstykker. Takk for oppskrift og inspirasjon.
  Jorunn

  • Så hyggelig å høre, Jorunn! Alltid kjekt med tbm, og ekstra kjekt at du likte maten. Jeg har også laget dette flere ganger etter at jeg postet denne oppskriften, både kjæresten og jeg synes den er knallgod!
   Mvh
   Merete

 2. Denne skal jeg prøve i dag, høres fantastisk godt ut! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s