Lapper laget på gresk yoghurt, det er både godt og snarlaget – og temmelig mye sunnere en standardlapper. Lappene blir fløyelsmyke, luftige og får en tynn, sprø stekeskorpe. Det tar ti minutter fra du begynner på røra til de første lappene er ferdigstekte. Det er ikke sukker i dem, men med honning oppå savner du det ikke heller. Oppskriften er fra icookgreek.com.
- 200 gram gresk yoghurt
- 1 egg
- 1,25 dl hvetemel
- 1/2 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- oliven- eller solsikkeolje til steking
- honning og ev. valnøtter til servering
Pisk sammen yoghurt og egg. Rør sammen mel, bakepulver og natron, og pisk det inn i yoghurtblandingen i/med en mixer. Varm godt med olje i en stekepanne, og ha en velfylt spiseskje med røre i panna per lapp. Snu lappene når de begynner å få bobler på overflaten, og stek videre, på middels varme, til de er lysebrune og gjennomstekte. Server med honning og, om du vil, valnøtter.
Ca 10 lapper
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-10U og trykk på knappen: