Patates sto fourno me saltsa rokfor / Bakte poteter med blåostsaus

P1050829

Som dere muligens vet, hender det at jeg tillater meg, en sjelden gang, å legge ut oppskrifter som ikke er typisk greske. Dette er en slik oppskrift, men historien begynner på en taverna i den vakreste greske byen av dem alle: Nafplio. I vinter spiste jeg middag sammen med to gode venninner på San Rocco, en taverna og bar med greske og italienske retter på menyen. Vi får alltid deilig mat der, og også denne gangen valgte vi masse mezedes-retter som alle tre delte på. En av dem var bakte poteter med blåostsaus, og den falt vi for alle sammen, så mye at vi måtte bestille en porsjon til.

Her er oppskriften, som vi senere eksperimenterte oss fram til. Ikke sikkert den er helt lik San Rocco sin, men den er like god!

Litt om blåmuggosten i retten: Her har jeg brukt Castello Danablu, en av svært få blåoster som selges både i Norge og Hellas. Jeg bruker 50 gram til denne oppskriften, med mildere eller sterkere ost bør du smake deg fram.

  • 6 ganske små, 4 vanlige eller 2 digre bakepoteter (På San Rocco fikk vi ganske små poteter, omtrent som på bildet)
  • litt olivenolje
  • noen romanosalatblader til servering, strimlet
  • Sausen:
  • 1,5 dl kremfløte
  • 50 gram Castello Danablu (se ovenfor om du bruker en annen ost)
  • 30 gram revet parmesan
  • noen dråper worcestersaus eller et dryss frisk oregano
  • ev. litt salt

Skrubb potetene godt og tørk av dem. Skjær et kryss i øvre halvdel, og pensle potetene med olje. Bak dem på 200 grader til de er myke, det kan ta fra ca 45 minutt til 1,5 time og mer, avhengig av størrelsen og potetsorten.

Sausen:

Kok opp fløten, og la den småkoke i tre-fire minutter. Tilsett blåost som du har most med en gaffel, litt etter litt. La osten smelte i fløten på svak varme. La deretter parmesanen smelte inn i sausen, og kjenn etter om du trenger å salte. Antagelig er ostene så salte at det ikke er nødvendig. rør inn worcestersaus eller oregano.

Så er det bare å legge potetene på et fat eller tallerkner dekket av salat, og klemme dem ved ekvator så de åpner seg litt. Hell godt med saus over dem og nyt dem!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s