Pikantika avga / Pikante egg

image

Når grekerkjæresten spiser kokte egg og brød, lager han seg ikke eggesmørbrød med smør og skivet egg slik jeg pleier. Han skreller og deler egget i to, ringler over olivenolje og drysser over salt, pepper og noen ganger litt urtekrydder, og så spiser han det sammen med, men ikke oppå brødet. Her er en bittelitt mer avansert versjon fra det greske nettstedet mama365.gr.

Til slutt et lite tips: egg blir lettere å skrelle dersom du heller en skvett eddik i kokevannet.

  • 3 egg
  • 1,5 ss god olivenolje
  • 1 ts havsalt
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 0,5 ts tørket dill eller 1 ts finhakket, frisk gressløk

Kok eggene (hardkokte eller smilende) skrell dem og del dem i to. Pisk sammen resten, og vend eggene forsiktig i dressingen, eller bare drypp den over. Kan spises både kaldt og varmt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s