Psaronefri me feta / Svinefilet fylt med feta

Svinefilet

Går det an å ikke like svineindrefilet? Sikkert, men jeg elsker det myke, velsmakende kjøttet, og når det fylles med feta og paprika blir det enda bedre. På toppen av det hele en enkel, kremete vinsaus som lages mens kjøttet hviler. Oppskriften fant jeg på Nostimada.gr.

  • ca 800 gram svineindrefilet
  • 150 gr smuldret fetaost
  • 1 rød paprika, hakket
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ss hakket persille
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 ss smør
  • 3 ss olivenolje
  • 2 dl fløte
  • 1 dl hvitvin
  • salt, pepper

Skjær svinekjøttet nesten i to på langs, brett det ut og press det litt flatere om indrefiletene er små. Bland feta, paprika, oregano, persille og hvitløk, og legg det i en stripe på midten av filetene. rull sammen og surr med bomullstråd. Salte og pepre.

Stek filetene raskt i 2 ss smør og 3 ss olje til de er brune. Legg dem i et ildfast fat, hell over stekejyen og legg den siste ss smør i små klatter på filetene. Stek dem v 170 grader til de er passe stekte. Tiden kommer an på tykkelsen på filetene, tykke fileter trenger omlag 20 minutter.

Hell stekesjyen tilbake i panna, og hell i vinen. La det koke friskt til vinen er nesten innkokt. Hell i fløten og småkok et par minutter. Smak på sausen, kanskje trenger den salt og pepper. Fjern tråden fra filetene og skjær dem i skiver. Server med saus og f.eks. sitronbakte poteter eller Panos’ poteter.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-YF og trykk på knappen: Print

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s