Loukanika me meli ke tsipouro / Pølser med honning og brennevin

-PølseHonningTsipouro

Denne vesle meze’en fant jeg på Cooklos.gr (festlig ordspill om du kan gresk), og jeg har testen den med både tsipouro og ouzo, både fordi originaloppskriften sier tsipouro med anis (og ouzo smaker anis), og fordi det sikkert ikke er alle som har tsipouro stående. Iallfall ikke tsipouro med anis. Både vanlig tsipouro og ouzo ble godt. Men kanskje har du ikke ouzo heller? Fortvil ikke, bruk et annet anisbrennevin, eller glem anisen og bruk vodka, akevitt, grappa, raki… Blir ikke feil uansett.

Tsipouro er et alkoholrikt brennevin, og det var visstnok greske munker som begynte å lage drikken på på 1300-tallet. Nå er det en favoritt blant hjemmebrennerne, for råvarene er nærmest gratis: restene etter vinlegging. Men selvsagt lages tsipouro også på profesjonelt vis og selges i butikkene.

Tsipouro kan drikkes på mange måter: Rett fra fryseren eller romtemperert, bart, med isbiter eller fortynnet med vann, og til og med oppvarmet, kanskje med bittelitt honning og krydder i om vinteren. Men i shotsglass må det være, har du ikke det kan du bruke akevittglass.

  • 1 – 2 gode grove kjøttpølser, skåret i ringer (ca 150 gr)
  • 1 ts olivenolje
  • et shotsglass (akevittglass) tsipouro, ouzo eller annet brennevin
  • 1 godt skrubbet appelsin eller sitron (saft og skall)
  • 1-2 ss honning (1 ss om du bruker appelsin, 1 1/2 – 2 ss om du bruker sitron)

Stek pølsebitene brune i oljen. Hell over brennevinet, og kok til det er innkokt. Tilsett skall og saft fra sitrusfrukten samt honning, og forstett å koke til sausen er karamellisert. Fosskok til å begynne med, skru ned varmen og rør i maten når du ser sausen tykner.

Server varm eller lunken, som tiltygg til noe godt i glasset eller sammen med andre mezedes.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-Y5 og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s